­
Allerede i foråret begynder det at krible i de lange græsstrå. De danske tæger og flåter venter sultent på deres næste bytte. Undgå at blive deres næste offer med dette simple middel.

Mennesker og kæledyr er flåtens sidste måltid

I Danmark har vi mange flåter og tæger. Det er vores omskiftelige klima, som giver de små insekter de bedste levevilkår. Så når du går tur med hunden eller lader katten gå frit, skal du være meget opmærksom på eventuelle hjembragte, uønskede gæster. Chancen for at finde et blodsugendekryb i pelsen er nemlig stor i forårs- og sommermånederne.

En flåt skal i gennemsnit have ca. 2-3 måltider igennem dens levetid. Det første måltid er ofte blod fra mus eller småfugle. Når den er færdig med sit bytte, giver den selv slip. Men når sulten igen trænger sig på, løfter den sine forben og afventer sit næste (og større) bytte. Flåtens næste offer er ofte mennesker, hunde, katte eller rådyr.
Hvis dit kæledyr får en flåt

Hvis du eller dit kæledyr har en flåt siddende, skal du ikke gå i panik. Flåter er først farlige, hvis de bærer rundt på sundhedsskadelige bakterier. Den mest kendte og frygtede bakterie, er den berygtede Borrelia-bakterie, som kan give alvorlige lammelser og muskelsmerter hos både hunde og mennesker. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på de små blodsugere.

Men nu kan du undgå alt besværet og den urolige følelse i kroppen. Vi har nemlig fundet opskriften på flåternes og tægernes skræk.
Effektivt middel mod flåter og tæger

Vi har fundet en opskrift, som skulle være flåternes og tægernes værste skræk.
Du skal bruge:

    1 sprayflaske
    2,5 dl. vand
    5 dl. hvid eddike
    2 spsk. vegetabilsk olie
    3 spsk. citronsaft, citrusolie eller pebermynteolie

Sådan gør du:

    Miks alle ingredienserne i en sprayflaske og ryst omhyggeligt.
    Spray forsigtigt eddike-citrus-blandingen på din hunds pels. Undgå kontakt med øjne, øre og mund.
    Gå herefter en længere tur med din hund, så duften kan aftage en smule.
Har du spørgsmål? Ring til os på +45 20 83 45 23

­